Home Mini Implantati

Mini Implantati

Razvoj implantologije u stomatologiji bio je značajan proteklih godina , a mi u stomatološkoj ordinaciji dr Vujačić se trudimo da ispratimo najnovije svetske trendove ,doneo nam je nove tehnike i materijale koji su poboljšali našu sposobnost da zamenimo tkiva, koja nedostaju, funkcionalnim i estetskim protezama koje se zovu zubni implantati .

Totalne proteze se stabilizuju u ustima pomoću prisnog kontakta plastične baze proteze sa mekim tkivima. Ovaj intimni kontakt se postiže kombinacijom mišićne kontrole i vakuuma koji nastaje zbog tankog sloja pljuvačke ispod. Donja proteza ima manje stabilno tkivo na kome treba da leži. Ona u dobroj meri stoji na mestu, jer je pacijent koji je nosi razvio sposobnost da je pridržava jezikom dok priča i žvaće.

Neki pacijenti se nikad nisu adaptirali potpuno na svoje totalne proteze. Mnogi od njih nemaju dovoljno vilične kosti potrebne za stabilizaciju proteze ili nisu naučili da koordinišu mišiće žvakanja sa totalnim protezama. Dugi niz godina stomatologija nije imala da ponudi nista više od adheziva (lepka) za totalne proreze.

Danas, takve probleme rešavaju mini zubni implantati, čime se donje totalne proteze stabilizuju, a žvakanje se vraća, u proseku, na 70% svoje prvobitne efikasnosti. Kao krajnji rezultat dobijamo pacijenta kojem je vraćeno samopouzdanje kada se nalazi u društvu, jer njegove proteze neće ispasti iz ležišta za vreme govora i žvakanja. Mini implantati ih potpuno stabilizuju.

Od kada je “Američka agencija za lekove” odobrila upotrebu mini implantata kao dugoročnu metodu za stabilizaciju totalnih proteza, oni su postali veoma popularni među stomatolozima. Takođe, mogu se koristiti kao nosači krunica koje se ne skidaju, kada nema dovoljno mesta za standardni implant.